به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی گرگان؛ استاندار گلستان ضرب الاجل اجرای پروژه شیرین سازی آب دریای خزر را صادر کرد و از مدیران مرتبط با حوزه آب خواست تا 15 اسفند سرمایه گذار پروژه را تعیین و نسبت به اجرای فاز به فاز پروژه اقدام کنند.
علی محمد زنگانه در پنجاه و پنجمین جلسه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی اظهار کرد: موضوع آب در استان گلستان یکی از موضوعات بسیار جدی و مهم است و من از روز اول کاری تاکنون چندین جلسه در خصوص موضوع آب شرب در استان برگزار کردم.
وی افزود: مسئله شیرین سازی آب دریای خزر برای مصارف شرب، کشاورزی و صنعت موضوعی است که این روزها باید به صورت جدی و عملیاتی برای آن برنامه لازم اتخاذ شود.
استاندار گلستان خاطرنشان کرد: ما باید گامهای عملیاتی را برای حل مشکلات مردم برداریم و دیگر فرصت تعلل نداریم.
زنگانه بیان کرد: شیرینسازی آب دریای خزر در این روزها تقریبا تنها راه سریع و قابل اجرایی است که باید به صورت فاز به فاز آن را اجرایی کنیم تا بتوانیم با سرعت و در بازه زمانی مشخص با کمترین هزینه به نتیجه برسیم.
وی اضافه کرد: متاسفانه برداشت بیرویه از آبهای زیرزمینی در سالهای گذشته باعث فرونشست زمین شده و این امر بسیار نگران کننده است.
استاندار گلستان خطاب به مدیران مرتبط با حوزه آب، گفت: باید کفش آهنی به پا کنید و در وزارتخانه و در استان به دنبال اجرای این پروژه و حل سریع مشکل آب شرب مردم باشید.
زنگانه تاکید کرد: مشکل آب شرب مردم در استان گلستان باید تا قبل از تابستان سال آینده حل شود.
وی همچنین به پیشنهاد معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری گلستان، تا 15 اسفندماه مهلت داد تا سرمایهگذار پروژه شیرین سازی آب از دریای خزر تعیین و در فازبندی مشخص به اجرا گذاشته شود.
رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی گرگان خاطرنشان کرد : ۲.۵ سال است که این اتاق برای عملیاتی شدن این طرح مهم برای استان تلاش دارد ولی تاکنون اقدامی برای رفع گره آن صورت نگرفته است.
علیمحمد چوپانی از دادگستری استان خواست که از منظر ترک فعل با دستگاه مرتبط برخورد کرده تا دغدغه کمبود آب استان، سریعتر و ریشه ای حل شود.
وی افزود: این اتاق برای تسریع در شیرین سازی آب دریای خزر آماده همکاری در جذب سرمایه گذار است.
به گفته وی با اجرای این طرح می توان نه تنها مشکل تامین آب پایدار برای استان گلستان بلکه آب استانهای همجوار را تامین کرد.
چوپانی ایجاد فرصت شغلی جدید برای هفت هزار نفر را از دیگر ظرفیت شیرین سازی آب خزر در استان گلستان برشمرد و گفت : اکنون سالانه ۱۵۰ میلیون متر مکعب آب برای مصرف ساکنان استان موردنیاز بوده که از منابع زیرزمینی تامین می شود و خشکسالی، افت منایع آبی سفره زیر زمینی کاهش داده است./ ایرنا
یوسفی در پنجاه و پنجمین جلسه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی بیان کرد: رعایت استاندارد بهداشتی در محصولات کشاورزی جهت جلوگیری از برگشت این محصولات ضرورت دارد.
امیر یوسفی نایب رییس اتاق بازرگانی صنایع معادن و کشاورزی گرگان، افزود: شرایط صادرات ، و قرنطینه کشورها تغییر کرده است ، محصولات باید شناسنامه دار باشند و پیش نیاز آن گواهی بهداشت گیاهی در دوران کاشت ، داشت و برادشت است.
وی افزود: امروز محصولات کشاورزی اگر استاندارد بهداشتی را نداشته باشند دیگر در بازار جهانی جایی ندارند
همچنین در این جلسه با بررسی دیگر دستورات جلسه، مصوب شد ظرف مدت 10 روز مراحل واگذاری 3 هکتار از اراضی مشخص شده برای اجرای پایانه صادراتی محصولات کشاورزی از طریق ادارهکل راه و شهرسازی استان به سازمان جهاد کشاورزی گلستان انجام شود.
https://shora.gccim.com/blog/1271