احیای کشت پنبه نیازمند حمایت جدی دولت است
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع و معادن گرگان گفت: احیای مجدد کشت پنبه و توسعه آن نیازمند حمایت جدی دولت است.
به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی گرگان ، امیر یوسفی رئیس اتاق بازرگانی ، صنایع ، معادن و کشاورزی گرگان در چهارمین جلسه کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی که با حضور هزارجریبی مدیر کل پنبه وزارت جهاد کشاورزی و دکتر برزعلی رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان گلستان برگزار شد، اظهار کرد:
چنانچه حمایت دولت از کشت پنبه صورت نگیرد و کشاورز احساس امنیت در کشت این محصول نداشته باشد بدون شک امکان توسعه آن وجود ندارد.
وی افزود: کشاورزی نیازمند خرید تضمینی، ماشین آلات مدرن و دریافت بستههای حمایتی تشویقی است و اگر غیر از این باشد کشاورز به سمت کشت محصولی با سود بیشتر میرود.
رئیس اتاق بازرگانی ، صنایع ، معادن و کشاورزی گرگان گفت : در بیشتر کشورهای توسعه یافته دولت برای محصولات مهم و استراتژیک یارانه تخصیص میدهد که متأسفانه این یارانه در کشور ما فقط برای چند قلم محصول خاص پرداخت میشود.
یوسفی بیان کرد: اگر میبینید که امروز در بحث کشت شالی موفقیتی حاصل شده به دلیل وجود ماشین آلات مکانیزه در کشت این محصول است.
با بیان اینکه روز به روز بر دغدغههای کشاورزان افزوده میشود، گفت: کشاورزی که مدام دغدغه آب، سم و پرداخت هزینههای جانبی برای به ثمر رسیدن محصول را دارد، علاقه مندی به ادامه کشت آن محصول ندارد و به دنبال کشتی میرود که سودآوری خوبی داشته باشد و پنبه نیز به همین سرنوشت دچار شد.
یوسفی ادامه داد: به دلیل آنکه کشاورزی در استان به صورت خرده مالکی است لذا این کشاورزان امکان خرید ماشین آلات جدید و دیگر هزینههای کشت را ندارند اما اگر این زمینها تجمیع شود به دلیل سودآوری بالایی که دارد این امکان را به کشاورزان میدهد که تجهیزات خود را به روز کنند.
توانمندی استان در کشت پنبه همراهی مسئولان را می طلبد
هامان هاشمی رییس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی ، صنایع ، معادن و کشاورزی گرگان گفت: توانمند سازی کشت پنیه در گلستان نیازمند حمایت جدی در خرید این محصول است.
هاشمی در چهارمین جلسه کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی گرگان که با حضور هزارجریبی مدیر کل پنبه و دانه های روغنی وزارت جهاد و دکتر برزعلی رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان گلستان برگزار شد، اظهار کرد: وی افزود: گلستان جزو استان های کم برخوردار کشور است چرا که تا بحال مطالبه گری مداوم و جدی برای برخی مسایل مهم انجام نشده است.
وی افزود: شورای عالی پنبه با مرکزیت گرگان با هدف رونق دوباره این محصول در گلستان باید تشکیل شود.
هاشمی گفت: مهم ترین رسالت کمیسیون کشاورزی بحث اصلاح الگوی کشت است تا بتوانیم برنامه های متنوع تری را در جهت توسعه استان اجرا کنیم.
رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی گرگان بیان کرد : عدم خرید تضمینی پنبه و پایین بودن قیمت و نداشتن تجهیزات به روز در کنار دیگر مشکلات عرصه را بر پنبه کاران کم کرده است.
هاشمی اظهار داشت: هزینه های کاشت، داشت و برداشت در پنبه باید به گونه ای مدیریت شود که کشاورز رغبت به کاشت پیدا کند.
ایجاد ۹۰ سایت الگوی ترویج کشاورزی در کشور
مدیر کل پنبه و دانه های روغنی و محصولات صنعتی وزارت جهاد کشاورزی گفت: سال گذشته ۹۰ سایت الگوی ترویج در کشور ایجاد کردیم که نقش مهمی در توسعه کشت از جمله پنبه داشته است.
ابراهیم هزار جریبی در چهارمین کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی گرگان اظهار کرد: کشت پنبه و توسعه آن نیازمند اجرای راههای تشویقی است که دولت نیز با جدیت این موضوع را پیگیری میکند.
وی افزود: دولت در نظر دارد با شیوههای فنی تا ۴ سال آینده در تولید پنبه کشور خودکفا شویم.
هزارجریبی ادامه داد: با افزایش بهره وری، جایگزین کردن زراعتهای آب بر با پنبه، انتقال کشت صیفی جات به گلخانه به جرأت میتوان گفت که میتوانیم در کشت این محصول خودکفا شویم.
وی افزود: کارخانه بذر پنبه استان که در گذشته تعطیل شده بود احیا شده و هم اکنون در تولید بذر خودکفا شدهایم.
هزار جریبی بیان کرد:، در حال حاضر ۹۰ میلیارد تومان برای کمباین پنبه تصویب شده و جزو اولین مصوبات بوده است، همچنین تسهیلاتی کم بهره برای کارخانجات پنبه پاک کنی در نظر گرفته شده است.
کشاورزی از حالت تجاری خارج شده است
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان گلستان با اشاره به اینکه کشاورزی از حالت تجاری خارج شده است، گفت: کارگروه احیای پنبه در استان شکل گرفته و امیدواریم قدم های بلندی در این زمینه برداریم.
برزعلی در چهارمین جلسه کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی گرگان ، اظهار کرد: نجات پنبه و توسعه کشت آن نیازمند همراهی همه دستگاههای مرتبط است در غیر این صورت، جلسات خروجی مثبتی نخواهد داشت.
وی افزود: کشاورزی از حالت تجاری خارج شده و معیشتی است، به همین دلیل تلاش کشاورز ثمر نمیدهد.
برزعلی بیان کرد: کشاورزی قراردادی یکی از راهکارهای مهم در توسعه کشت پنبه است چرا که اگر کشاورز از خرید محصول مطمئن باشد بدون شک رغبت بیشتری خواهد داشت.
برزعلی عنوان کرد: وظایف سازمان جهاد کشاورزی حفاظتی است چرا که معتقد به حفظ منابع پایدار در حوزه کشاورزی هستیم همچنین کشاورز اطمینان دارد بعد از تولید محصولش را با قیمت خوبی میفروشد.
وی در ادامه بیان کرد: احیای پنبه در استان یک کار انقلابی است که مسائلی چون یارانه، خرید تضمینی و رفع مسائل واردات و صادرات باید در آن حل شود.
برزعلی بیان کرد: یکپارچه سازی اراضی خود از دیگر برنامههای مهم جهاد در استان است که هر روستایی که اراضی خرد خود را تبدیل به اراضی یکپارچه کند از حمایت برخودار میشوند و کشت پنبه در این اراضی بسیار به صرفه تر خواهد بود.
وی افزود: داشتن تعاونیهای غنی در بحث نهادهها و خرید محصولات از مهمترین عوامل توسعه کشاورزی است که اگر این تعاونیها قوی باشند ماشین آلات مورد نیاز کشاورزان را نیز میتوانند وارد کنند.
https://shora.gccim.com/blog/1426