نود و یکمین جلسه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی استان گلستان، با حضور مسرور دبیر شورای عالی مناطق آزاد تجاری-صنعتی و ویژه اقتصادی کشور
اینچه برون امن ترین کریدور شمال به جنوب است
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی گرگان در نود و یکمین جلسه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی استان گلستان، با حضور مسرور دبیر شورای عالی مناطق آزاد تجاری-صنعتی و ویژه اقتصادی کشور، اظهار کرد:ر در وظایف اتاق بازرگانی پیگیری موضوعات بخش خصوصی و برقراری تعامل و همکاری با سه قوه تعریف شده است.
امیر یوسفی گفت:شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی نهادی مهم به شمار می رود که وظیفه اش احصا قوانین ، مقررات بخشنامه ها و رویه های مخل بهبود محیط کسب و کار است.
وی افزود: پس از سالها پیگیری ایجاد منطقه آزاد اینچه برون به تصویب رسید و تیم خوبی عهده دار امور آن هستند که نشان از توجه به توصیه های بخش خصوصی است.
یوسفی تاکید کرد: اینچه برون امن ترین کریدور شمال به جنوب است که کشور های آسیای میانه ، روسیه و چین را به اروپا و کشورهای حاشیه خلیج فارس متصل می کند
وی بیان کرد: به روشنی مشخص است که تصمیم نظام به ایجاد منطقه آزاد در اینچه برون بسیار درست بوده است.
رئیس اتاق بازرگانی گرگان تصریح کرد: امروز به دلیل مشکلات منطقه و بین الملل ، اینچه برون یک پدافند غیرعامل مهم محسوب می شود که رونق آن ، نقش اساسی در اقتصاد کشور ایفاء می کند.
یوسفی در ادامه گفت: نکته حائز اهمیت زیر ساختهای منطقه آزاد اینچه برون است که امید داریم با درایت و حسن توجه دولت تامین و تقویت شود.
وی خاطر نشان کرد: فعالان اقتصادی این منطقه را برای سرمایه گذاری بسیار مطلوب می دانند و بایستی با ایجاد زیر ساخت ها جذابیت بیشتری برای سرمایه گذاری ایجاد کنیم.
یوسفی اظهار کرد: طبق اطلاعاتی که داریم برخی از کشورهای آسیای میانه، روسیه، چین و حتی بنگلادش برای سرمایه گذاری در منطقه آزاد اینچه برون اعلام آمادگی کرده اند که بایستی حتما مشوق هایی در نظر گرفته شود تا هم سرمایه گذار داخلی و هم خارجی بتوانند به سرعت وارد منطقه شوند.
وی افزود:اتاق بازرگانی گرگان از همان ابتدای در بحث ایجاد منطقه آزاد اینچه برون، تلاش خود را آغاز کرد و برای استقرار کامل آن از هیچ کوششی دریغ نکرده است.
وی در ادامه گفت:درآمد سرانه مردم استان گلستان کمتر از میانگین کشوری است و استان محرومی داریم که نه از دلارهای ارزان قیمت دولت و نه از بودجه های خاص استفاده کرده است.
یوسفی بیان کرد: استان گلستان صرفاً تامین کننده امنیت غذایی کشور است که چندان توجهی به آن نشده، مردم این استان امید دارند با راه اندازی منطقه آزاد اینچه برون تحول در استان ایجاد شود.
رئیس اتاق بازرگانی گرگان تاکید کرد: منطقه آزاد اینچه برون ظرفیت ملی و بین المللی دارد. لذا بایستی همه دست به دست هم کار را سریع جلو ببریم، طوری نشود مانند برخی از پروژه ها در کشور مغفول واقع شود.
هدف اصلی از ایجاد مناطق آزاد، برقراری روابط تجاری است
دبیر شورای عالی مناطق آزاد تجاری-صنعتی و ویژه اقتصادی کشور در نود و یکمین جلسه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی استان گلستان ، اظهار کرد: هدف اصلی از ایجاد مناطق آزاد، برقراری روابط تجاری است و منطقه آزاد اینچهبرون بهعنوان یکی از مهمترین کریدورهای تجاری کشور میتواند در آینده نقشی کلیدی در تبادلات تجاری ایفا کند.
رضا مسرور گفت: اولویت مناطق آزاد بر تجارت و ترانزیت متمرکز است، نه تولید این مناطق عمدتاً جنبه صادراتی و وارداتی دارند و باید در این چارچوب عمل کنند.
وی با اشاره به تحریمهای اقتصادی، گفت: کشور نیازمند منابع خارجی است و باید از ظرفیتهای داخلی برای توسعه تجارت و ارزآوری بهره ببریم.
مسرور همچنین افزود: وجود فرماندهی واحد یکی از مزیتهای مناطق آزاد است و تمامی تجار و بازرگانان فعال در این مناطق باید مجوزهای لازم را از منطقه آزاد دریافت کنند تا از سرگردانی در دستگاههای اجرایی دیگر جلوگیری شود.
وی خاطر نشان کرد: فعالان بخش خصوصی میتوانند بهعنوان مشاور، نقش مؤثری در توسعه منطقه آزاد اینچهبرون ایفا کنند و مدیران بهتر است از این ظرفیت بهدرستی استفاده کنند.
مسرور با تأکید بر تقویت دیپلماسی اقتصادی، بیان کرد: ایجاد هیاتهای تخصصی در حوزههای کشاورزی، صنعت و سایر بخشها برای تقویت روابط تجاری با کشورهای اوراسیا ضروری است.
دبیر شورای عالی مناطق آزاد تجاری، صنعتی و ویژه اقتصادی خواستار استفاده از توان بخش خصوصی در منطقه آزاد اینچهبرون شد و خاطرنشان کرد: مناطق آزاد نقاطی برای استفاده از سرمایههای بخش خصوصی است و یکی از بهترین نقاطی که از لحاظ مزیت نسبی میتواند جذب سرمایه داشته باشد منطقه آزاد اینچهبرون است.
مسرور تمرکز بر روی ظرفیتها از جمله کریدورها را بسیار مهم خواند و گفت: تمرکز بر کریدورها میتواند درآمد ارزی را برای کشور به همراه داشته باشد.
به گفته وی، ۹۵ درصد مناطق ویژه آزاد نسل دومی و تولیدمحور هستند و در همین راستا در ۶ ماهه نخست امسال، میزان صادرات از مناطق ویژه آزاد هشت میلیارد دلار و واردات به ۳.۵ میلیارد دلار رسیده است.
ضرورت استفاده از ظرفیت ملی در برنامه هفتم توسعه برای پیشرفت گلستان
استاندار گلستان به ضرورت استفاده از ظرفیت ملی در برنامه هفتم توسعه برای پیشرفت استان و جذب منابع ملی اشاره کرد و گفت: همه تلاش ما استفاده از ظرفیتهای استان برای افزایش رفاه مردم و رونق اشتغال و تولید در این استان شمالی خواهد بود.
علیاصغر طهماسبی در نود و یکمین جلسه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی استان گلستان با حضور دبیر شورای عالی مناطق آزاد تجاری-صنعتی و ویژه اقتصادی کشور ، اظهار کرد: با حضور دبیر شورایعالی مناطق ازاد و ویژه اقتصادی برگزار شد، اظهار کرد: استفاده از ظرفیت سرمایهگذاران، تجار و بازرگان هدف دیگر ما برای برداشتن موانع از پیش پای استان پُرظرفیت گلستان است.
وی افزود: گلستانیها سالها منتظر چنین لحظهای بودند و آیین رونمایی از منطقه آزاد اینچهبرون آرزوی دیرینه مردم این استان به ویژه مرزنشینان بوده است.
استاندار گلستان با تاکید بر اینکه مدیران برای پیشبرد کار مردم باید با همه توان پای کار بیایند، تصریح کرد: با هر مدیری که در پیگیری کار مردم بهویژه بخش تولید ترکفعل کند برخورد خواهیم کرد.
وی افزود: میانگین درآمد سرانه خانوار در گلستان کمتر از میانگین کشوری است و به دلیل مشکل کمآبی، مردم گرگان ۱۰ ساعت از شبانهروز با مشکل قطعی آب دست و پنجه نرم میکنند.
استاندار گفت: تنها راه باز شدن قفل استان و کشور، باز شدن کریدور شمال-جنوب است. نباید از واژه نمیتوانیم استفاده کنیم و تعلل ۲۰ ساله در اجرای این پروژه، ما را ناامید کند.
طهماسبی گفت: بسیاری از مشکلات اقتصادی استان از طریق راه اندازی اجرای زیر ساخت های اینچه برون و طرح توعه خط اهن شمال به جنوب به راحتی حل خواهد شد.
وی با بیان اینکه گلستان توسعهیافته سیاسی است ولی همه تلاش ما باید توسعه اقتصادی باشد، گفت: منطقه آزاد اینچهبرون امروز کلنگزنی شد و مدیرعامل منطقه آزاد اینچهبرون از فردا باید در محل اجرای پروژه ساکن شود و برای تکمیل آن سر از پا نشناسد.
https://shora.gccim.com/blog/1766