درباره اتاق
خدمات الکترونیک
معرفی استان
تشکل ها
فعالین اقتصادی

همایش تجلیل از صادرکنندگان برگزیده استان گلستان

دسته بندی اخبار / 1398/9/27

معاون سازمان توسعه تجارت: صادرات غیرنفتی ایران افزایش یافت

معاون توسعه صادرات کالا و خدمات سازمان توسعه تجارت کشور گفت که با وجود اعمال تحریم های اقتصادی علیه ایران، صادرات غیرنفتی کشور امسال به ۲۸ میلیارد دلار رسیده و نسبت به مدت مشابه سال قبل بیشتر شد.

فرهاد نوری روز چهارشنبه در مراسم تجلیل از صادرکنندگان برتر گلستان در گرگان، اظهار داشت: در حال حاضر ۷۵ درصد تمرکز صادرات کالای غیر نفتی ایران به چین، عراق، امارات متحده عربی، ترکیه و افغانستان است که باید تلاش کنیم با تنوع بیشتر در تولید محصولات، کشورهای مقصد صادرات کالاهای ایرانی را به حداقل ۲۰ کشور افزایش دهیم.

وی بیان کرد:  کشورهای اورآسیا بهترین فرصت برای توسعه بازار هدف کالاهای صادراتی ایران است که سرمایه گذاری در این زمینه از جمله ایجاد ارزش افزوده به توسعه و اشتغالزایی در درون کشور منجر خواهد شد.

معاون توسعه صادرات کالا و خدمات سازمان توسعه تجارت کشور همچنین بر رفع مشکل استرداد نقدینگی صادرکنندگان توسط بانک مرکزی و سازمان امور مالیاتی برای رونق صادرات کالا و همراهی بیش از گذشته دستگاه های نظارتی در حوزه صادرات تاکید کرد و گفت: مشکل برگشت ارز صادرکنندگان به کشور قابل حل است اما باید اختلاف قیمتی آن در داخل حل شود.

بانک مرکزی شهریور ماه پارسال در بخشنامه ای ضمن تاکید بر حمایت از تولید و صادرات کشور اعلام کرد که صادرکنندگان باید تعهد دهند ارز حاصل از صادرات خود را به کشور بازگردانند.

استاندار گلستان نیز در این جلسه با ستودن ایستادگی ایران در مقابله با تحریم های اقتصادی گفت: اگر این تحریم ها علیه کشور دیگری اعمال می شد به طور قطع به فروپاشی آن کشور می انجامید.

هادی حق شناس ۱۵ کشور اورآسیا را فرصتی مناسب برای رونق تجاری ایران دانست و گفت: تعرفه لحاظ شده برای تجارت با این کشورها نزدیک به صفر است که باید از این فرصت برای شکوفایی اقتصادی و تجاری بیشتر استفاده شود.

استاندار گلستان همسایه بودن با کشورهای اورآسیا را فرصت بی نظیر توسعه صادرات برای تولید کنندگان این استان دانست و افزود: فرآوری محصولات تولیدی به خصوص در بخش کشاورزی یکی از راه های ورد به بازارهای این کشورها و در نهایت افزایش درآمد برای فعالان گلستانی بخش های گوناگون است.

وی همچنین از پیش بینی اعتبار برای احداث راه آهن اینچه‌برون - گنبدکاووس - آزادشهر - شاهرود در لایحه بودجه سال آینده خبر داد.

 

رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت گلستان هم در ادامه از جهش صادرات کالا از این استان شمالی در سال های اخیر خبر داد و گفت: کالای تولیدی این استان به ۳۳ کشور در قاره های آسیا، اروپا، آمریکا و آفریقا صادر می شود.

حسین طلوعیان افزود: ۶۶ واحد تولید کننده صادراتی در گلستان فعالیت دارند.

وی توافق نامه اورآسیا را برای توسعه تجارت گلستان مهم دانست و گفت: این استان با توجه به ظرفیت های مناسب تولید به خصوص در بخش کشاورزی از مزایای این توافق نامه در صادرات کالا استفاده کند.

موافقت‌نامه تجاری بین ایران و کشورهای اوراسیا شامل دو فهرست کالایی ترجیح‌های اعطایی دو طرف که تعداد اقلام مشمول آن توسط ایران به اوراسیا ۳۸۰ قلم و تعداد اقلام اعطایی اوراسیا ۵۰۳ قلم کالا است و مطابق فهرست اعطایی اوراسیا تعرفه ۱۷۵ ردیف کالا از جمله انواع فرش دستباف و ماشینی، پسته، انواع میگو، میوه هایی مانند پرتقال و لیمو، سبزیجات، خرما، بیسکویت و شیرینی، برخی محصولات از جمله پلیمرهای پروپیلن، ورق های پلاستیکی و محصولات بهداشتی صفر شد.

 اتحادیه اقتصادی اوراسیا سال ۲۰۱۵ میلادی، از سوی روسیه، قزاقستان و بلاروس تشکیل شد و در حال حاضر، ارمنستان، قرقیزستان و ویتنام از دیگر اعضای این اتحادیه هستند.

طلوعیان همچنین گفت که پارسال ۲۹۴ میلیون دلار کالا از استان گلستان به ۳۱ کشور صادر شده بود.

 

دولت باید امکانات جنگ اقتصادی را فراهم کند

علی محمد چوپانی رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی گرگان هم در این جلسه بر تسریع در ایجاد زیرساخت توسعه تجارت استان تاکید کرد و گفت: دستگاه های اجرایی و نظارتی در شتاب دادن به رونق تولید و رفع مسایل و مشکلات صادرات کالا با فعالان این حوزه همکاری کنند.

علی‌محمد چوپانی رئیس اتاق بازرگانی گرگان گفت: مقام معظم رهبری فرمودند «جنگ اقتصادی صف شکن و فرمانده می‌خواهد» که مخاطب ایشان ما بودیم و دولت باید امکانات جنگ اقتصادی را برای ما فراهم کند.

وی اظهار داشت: محدودیت سرمایه‌گذاری در فاصله 30 کیلومتری مرزی باید برداشته شود زیرا واگن‌ها با توقف زیادی روبرو می‌شوند، طرف‌های خارجی ما باور ندارند که از مسیر فیروزکوه 10 میلیون تن کالا صادر کنیم و سرمایه‌گذاری در این مسیر مصداق واقعی حیف شدن بیت‌المال است و آن را مغرضانه می‌دانیم.

چوپانی افزود: مسیر اصلی صادرات گنبدکاووس - اینچه‌برون - شاهرود است که 860 کیلومتر مسافت صادراتی کم می‌شود و امکان صادرات این مسیر10 میلیون تن است.

وی بیان داشت: پس از گذشت هشت سال امکانات زیرساختی لجستیک در استان وجود ندارد و باید برای سرمایه‌گذاران داخلی این امکانات فراهم شود.

رئیس اتاق بازرگانی گرگان با بیان اینکه دستگاه‌های نظارتی باید ابزار دستگاه‌های اجرایی باشند، گفت: مصلحت کشور فراتر از این مشکلات جزئی است، کدام مدیر وقتی مشکل مردم را حل کرده تشویق شده است؟ دستگاه‌های نظارتی به ما آموزش دهند که چگونه ارز وارد کشور کنیم وقتی خود دولت نمی‌تواند ارز وارد کند.

وی یادآور شد: اگر دستگاه‌های اجرایی و نظارتی در یک نقطه تصمیم بگیرند صادرات استان گلستان به 300 میلیون دلار خواهد رسید.  

 

صادرات برای ما یک ضرورت شده نه انتخاب

به گزارش روابط عمومی اتاق گرگان، عابدی رییس اتاق مشترک ایران و قزاقستان در همایش تجلیل از صادرکنندگان برگزیده استان گلستان بیان کرد: صادرات برای ما یک ضرورت شده است نه انتخاب، بر حسب اقدامات غیر کارشناسانه  منجر به این شد صادر کننده گرفتار موضوعات ارزی بشود. از یک سو همه دستگاه ها بر این موضوع تاکید دارند که صادرات یک امر ارزشمند و مهمی است اما در مقابل مشاهده می شود برگشت ارز و انتقال پول با مشکل زیادی روبرو است در صورتی که انتقال ارز یک امر ابتدایی صادرات است.

 

وی افزود: این سوال مطرح است که این مشکلات را  چه مرجعی باید رفع نماید؟

جهش یکباره قیمت ارز در سال ۱۳۹۷ ناشی از یک سری اقدامات بین المللی در سال ۱۳۹۶ بوده. خروج ایالات متحده از برجام باید به ما یک آلارمی میداد که مجموعه راه حل هایی در رابطه افزایش قیمت ارز تدوین می شد.

امیر عابدی عضو هیات نمایندگان اتاق گرگان تاکید کرد: انتقال ارز در شرایط حاکم بصورت غیر رسمی انجام می شود، با اقدامات غیر کارشناسانه پشت در های بسته و شبانه بخش خصوصی دچار مشکل شد، مگر چرخه اقتصاد مملکت دست بخش خصوصی نیست که به آن توجه نمی شود.

عابدی اظهار داشت: ما در قیمت مشکل داریم نه مدت نرخ ارز، صادرکننده ارز را در بازار و نرخ آزاد نقد می کنند، کشور های منطقه برای ما در شرایطی مهم است  که با آنها سیستم بانکی نداریم.باید دستگاه های دیپلماسی حمایت کنند که افقی در این رابطه نمایان شود.

وی به وظیفه پارلمان کشور اشاره کرد و افزود: مجلس شورای اسلامی در وظیفه نظارت به خوبی عمل نکرده، در قانون بهبود فضای کسب و کار بطور شفاف مطرح شده است بخش خصوصی در تصمیمات اقتصادی می بایست حضور داشته باشد.

رییس اتاق مشترک ایران و قزاقستان ادامه داد: روسیه ۸۵ درصد سهم GDP اوراسیا را به خود اختصاص می دهد، اوراسیا یک فرصت طلایی است که بعد از ۴۰ سال برای ما رخ داده است، کاهش تعرفه و صفر شدن آن برای ما یک فرصت خوب شناسایی و بازاریابی است.

 

در این مراسم از 13 صادرکننده برتر استان با اهدای لوح سپاس و تندیس تقدیر شد.

در این نشست علاوه بر تجلیل از ۱۳ صادرکننده نمونه گلستان، تعدادی از صادر کنندگان این استان به طرح مسایل و مشکلات خود در راه رونق صادرات کالا پرداخته و خواستار رفع آن ها شدند.

 


https://shora.gccim.com/blog/591

ارسال نظر

بالا